Officiella hockeylåtar

Inför olika idrottsarrangemang brukar det släppas officiella låtar som ska representera den känslan som man vill få fram med turneringen. De låtar som kanske blir mest kända runtom i världen brukar vara de som är relaterade till fotbolls VM, där bland annat stora artister som Shakira, Pitbull och Jennifer Lopez har varit involverade under de senaste åren. Näst på tur inom fotbollsvärlden är DJ:n David Guetta som ska göra den officiella låten till sommarens fotbolls EM 2016. Det speciella med hans låt är att du som fotbollsfantast kan få chansen att vara med på en del utav låten.

Inför hockey VM som spelas varje år brukar det inte släppas några officiella internationella låtar, men det händer att svenska artister går ihop med Tre Kronor och skapar en svensk kampsång som förhoppningsvis kan ta laget till seger. Till hockey VM 2017 är det ännu inte klart om det kommer komma en låt eller ej, men det är inte helt otroligt om det gör så. Exempel på artister som gjort VM-låtar är rockgruppen The Poodles som gjorde låten ”En för alla för en” inför VM på hemmaplan 2013.

En annan låt som under åren blivit väldigt uppmärksammad är ”Nu tar vi dem” som Håkan Södergren framförde med laget inför VM 1989.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *