Klä sig som en rockstjärna

För en rockstjärna gäller det att inte bara sälja in sin musik, utan hela sig. Detta betyder att ens kläder och stil är väldigt viktig. När man som artist ska göra olika framträdanden på scen eller andra sammanhang är det ofta viktigt att ens kläder passar ihop med den image som man vill visa upp med sitt artisteri. Även att man kan röra sig fritt på scenen, samt att klädseln är passande till evenemanget är viktiga punkter.

Ofta blir plagg som stjärnorna bär väldigt populära även hos övriga människor och många budgetkedjor hämtar mer än gärna inspiration till plagg från röda mattan. Det har till exempel hänt flera gånger att rockstjärnor synts i ett plagg från en viss kedja, som sedan sålt slut i butikerna på väldigt kort tid efter det. Stjärnorna i sig får ofta låna plagg från exklusiva designers, där de visar upp märket i utbyte och samtidigt får bära ett unikt plagg.

Ny stil
Det har flera gånger hänt att stjärnor har gjort totala omvändningar i sin stil, för att väcka extra uppmärksamhet. Det kan till exempel handla om att en person som vanligtvis kommer klädd i vackra galakläder mitt i allt dyker upp i slitna jeans, spretigt hår och väldigt mycket smink. Även klädslar som sticker ut oavsett vem som bär dem kan fungera på samma sätt. Vem har till exempel inte glömt Lady Gagas köttklänning som hon dök upp i på röda mattan?

En ny stil kan även komma i samband med att en artist väljer att till exempel byta inriktning på sin musik i samband med att man släpper en ny skiva. Kanske vill man då anpassa sina kläder efter den nya stilen, för att förändra helhetsbilden och imagen. Precis samma sak kan vem som helst göra genom att plocka in lite nya plagg i sin garderob, eller bara hitta nya kombinationer utav det som man har hemma. Att experimentera med kläder är någonting som ofta är väldigt roligt och i många fall kan man få till ganska stora förändringar med små medel. Det kan till exempel handla om att använda ett plagg på ett annat sätt än det är tänkt, eller addera speciella accessoarer som sticker ut.