Fotboll och musik

I somras så spelades ju fotbolls-EM för damer i Sverige, vilket för många fotbollsentusiaster var ett perfekt tillfälle att se fotboll på hög nivå på hemmaplan. En mängd stora lag reste då genom vårt avlånga land för att möta varandra och göra upp om vilket lag som är bäst på att spela boll.

I samband med olika sportmästerskap, och då i synnerhet fotboll, så brukar musiken få ha en betydande roll i form av en officiell mästeskapslåt. Denna gång var det den svenska artisten Eric Saade som fick äran att spela in låten ”Winning ground” som han bland annat uppträdde med under invigningen.

Förutom att folk var och tittade på matcherna så spelades det en del på dem. Via olika spelombud på nätet kunde man spela på bland annat vilka lag som skulle närvara i finalen, samt vilket lag man trodde skulle vinna hela turneringen. Oddsen låg tydligt för att Tyskland skulle ta hem segern, vilket de även gjorde och då utökade sin innehavande titel med sju vunna Europamästerskap i rad.

Förhoppningen med mästerskapet var att damfotboll i allmänhet skulle få en större roll hos svenska fotbollsentusiaster, då mästerskapet annars inte brukar uppmärksammas så mycket. Om man lyckades eller ej är svårt att säga, men att man lyckades få stora delar av Europas blickar riktade mot vårt avlånga land är nog någonting man lyckades med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *